Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Infravörös sugarak

2014.12.07

 

infrasugarak.jpg

 

Az infravörös hullám létezését egy angol asztrológus, sir William Herschel fedezte fel 1800-ban, miközben tanulmányozta a napfény melegítő hatását. Egy optikai prizma segítségével alkotó színeire bontota napfényt, egy fehér lapra vetítve, és minden szín alá helyezett egy higanyszálas hőmérőt. A vörös fény felé haladva egyre magasabb hőmérsékleteket mért. A látható fény melletti részen a lap elszíneződött (enyhén megbarnult), ezért azaz ötlete támadt, hogy megméri a látható színképen kívül eső tartomány hőmérsékletét is. Meglepetésére, a vörös fény alatti infra tartományban mérte a legmagasabb értékeket. Így fedezte fel, hogy létezik egy láthatatlan sugárzás, ami a hőt szállítja. Ez a sugárzás a látható színkép vörös tartománya alatt helyezkedik el, ezért az infravörös elnevezést kapta, jelentése vörösön túli. Az infravörös sugár egy olyan elektromágneses hullám, amelynek hullámhossza a 780 nm és 1 mm közti tartományban található, vagyis hosszabb a látható fényénél és rövidebb a mikrohulláménál. A hullám a fény sebességével, közel 300.000 km/s sebességgel terjed. A legnagyobb hullámhosszal  rendelkező látható szín a vörös (750nm).

A hosszú hullámú infravörös sugarak hatása az emberi szervezetre

A Nap a fő sugárzó energiaforrás, melyet nap, mint nap megtapasztalunk. Volt valaha a szabadban egy kissé felhős napon és érezte magát kellemesen, amíg a Napot egyszer csak el nem takarta egy felhő? Bár a levegő hőmérséklete ennyi idő alatt nem hűlhetett le, mégis fázunk, mivel a felhők nem engedik, hogy az infravörös sugarak elérjenek hozzánk rajtuk keresztül. Az infravörös hő is olyan, mint a Napból érkező, vagy mint amit a testünk termel, hogy bennünket melegen tartson. Ezeket a sugarakat a szövetek szétválasztva nyelik el, melyeknek szükségük van többletre teljesítményükhöz. Az infravörös energia belső termelődését, mely normál esetben előfordul szöveteinkben, gyógyító forrásokkal hozzák összefüggésbe. Ha egy szövet energiaszintjét a maximumra fokozzuk, a maradék sugarak sértetlenül haladnak tovább. Ezt a folyamatot nevezik rezonáló abszorpciónak.

Milyen hatása van?

Megemeli a bőr alatti rétegek hőmérsékletét, így kitágítja a vérereket, serkenti a vérkeringést, növeli a vér és a szövetek közötti anyagcserét, elősegíti a szövetregenerálódást és oldja a görcsöket.

Behatol 4-5 centiméternyire a bőr alá (a bőr középső rétegébe) az izmoktól a véredényekig, nyirokmirigyekig és idegekig.

Hatással van minden élő sejtre és meleget termel. A sejtszövet mikro súrlódása és a molekuláris rezgés következtében a sejteken belül kémiai anyagok aktiválódnak.

Felmelegítő hatása segít a kor előre haladtával, illetve a nehézfémekkel és toxikus anyagokkal való érintkezés során felszaporodott méreganyagok eltávolításában, ezek így a bőrréteg izzadtság- és zsírmirigyei által kiválasztódnak.

Beszabályozza a vegetatív idegrendszer működését és csökkenti az érzőidegek túlstimuláltságát.

Hogyan megy végbe a folyamat?

A FIR hullámok bejutnak a sejtbe és vízmolekula-rezonanciát idéznek elő.  Ekkor a hullámok által atomszintű molekula-rezonancia jön létre

Megtörténik az energiaátalakítás (konverzió) az abszorpción keresztül.  - Ez hatást gyakorol a szívre.

Belép a bőr alatti sejtrétegekbe. -  Megnő a hőmérséklet. - Végbemegy a kapillárisok tágulása.

Vér lép a szövetek közé és kiválasztódnak a felhalmozódott toxinok.

A sejtek aktiválódnak. 

A szervi sejtek meggyógyulnak és védelmet szereznek.

Elősegítődik az enzimek termelődése.

Amikor a FIR hullámok behatolnak testünkbe, ott megfelelő energiává alakíthatók. Ez aktiválja az önszabályozó rendszert élő szöveteinkben, hogy enyhítse a felborult testi egyensúlyt és gyógyuláshoz vezessen. Ez nem csak az egészségterápiában előnyös, hanem esetlegesen más terápiás módozatok helyett is alkalmazható. Hőbehatoló tulajdonsága miatt a távoli infravörös sugarak a test meridián pontjaiba is átsugároznak.  A kezelések általában 20 percestől egy órásak lehetnek, de ennél hosszabb használat sem okoz fájdalmat. Kezdetben a javulás csak átmeneti, de ismételt kezelések által ez a javulás egyre hosszabb ideig kitart és végül véglegessé válik. 

Napjainkban a tudósok és az orvosok tanulmányozzák a különböző hullámhosszú fényeket, például a FIR-t is, hogy megértsék azok testünkre gyakorolt terápiás hatásait. Az emberi testet táplálja közvetlenül a napfénnyel való érintkezés vagy indirekt módon az ételek bevitele, folyadékok fogyasztása vagy annak a levegőnek a belélegzése, melyet a napfény energiája vitalizál. 

Ha bizonyos hullámhosszok hiányoznak a bennünket érő fényből, a test nem tud teljes mértékben megkötni bizonyos tápanyagokat. Ennek eredménye, hogy még megfelelő táplálkozás mellett is képes a test alultáplált lenni, ha nem éri elég napfény. A napfény növeli a tüdő oxigénfelvevő képességét, csakúgy, mint a vér oxigénszállító kapacitását. Az oxigénhiány köztudottan betegséget, rossz közérzetet okoz, a krónikus fáradtságtól kezdve akár rák kialakulásához is vezet.

Amikor közeli infravörös hullámok (NIR) melegítik a szerves anyagokat, a felszín melegebb lesz, mint a mélyebb rétegek és a mélyebb rétegeket a felszín melegéből átvezetett hő melegíti fel. Ezzel ellentétben a távoli infravörös hullámok (FIR) viszont mélyen hatolnak és nagyon egyenletesen fejtik ki melegítő hatásukat. Friss tanulmányok szerint a kevés fény fáradtsághoz, depresszióhoz, az immunrendszer legyengüléséhez, hajhulláshoz, bőrkárosodáshoz vezet. A kiegyensúlyozott fénynyalábok hiánya hozzájárul az izomtónus romlásához és az elerőtlenedéshez. 

Az Infravörös fotonok enzimeket termelnek, amelyek aktiválják a falósejteket, elősegítve a károsodott és beteg szövetek eltávolítását. 

Salétrom-oxid szabadul fel és kitágítja a hajszálereket. Emellett javítja a keringést és méreganyagokat szállít a nyirokrendszerhez, majd ki a testből. 

Miért egyedülálló a Far Infrared rendszer? Infravörös sugárzó energiát használ, hogy közvetlenül hatoljon be a testszövetekhez, több, mint 1-1/2” mélységbe. Az energiatermelése olyan közel van a test saját sugárzó energiájáéhoz, hogy testünk a bőrünket érő infravörös hullámok 93 %-át felveszi. 

Egyik oka annak, hogy a FIR hullámok hasznos eredményekhez vezettek számos betegségnél, a FIR hullámok toxin-eltávolító hatásában rejlik, mert az egészségi problémák hátterében legtöbbször a méreganyagok állnak. Testünk számos toxint raktároz. A toxikus gázok vízszigetekbe tokozódnak. Ahol ezek a toxinok felszaporodnak, a vérkeringést gátolják, és a sejtenergia gyengül. Amikor 10 mikronos FIR hullámokat alkalmaznak ezeken a vízmolekulákon, a víz rezegni kezd, ami csökkenti azon atomok ionkötéseit, melyek összetartják ezeket a vízmolekulákat. Amint bekövetkezik a vízmolekulák roncsolása, a beléjük tokozódott gázok és egyéb káros anyagok felszabadulnak. 

KUTATÁS

Dr. Tsu Tsair Chi ezekkel a szavakkal összegezte az infravörös sugarak testre gyakorolt hatását: „Ezeket a sugarakat a teljesítményük növeléséhez plussz energiát igénylő szövetek szelektíven nyelik el. A szöveteinkben normál állapotban is bekövetkező infravörös energia belső termelődéséhez számos gyógyulási reakció kapcsolódik. Ha fokozzuk ezt az energiatermelést a maximális szintre, a lehetséges legteljesebb gyógyulási válasz biztosítható a szövetben, mely regenerálódik. Egy szövet szintjének a maximumra fokozását követően a maradék sugarak sértetlenül továbbhaladnak.”

Japán kutatók az Infrared-del történő kezelések során az alábbi sikereket érték el vázizomzattal kapcsolatos eseteknél:

Betegség -  Fejlemény

Traumás ízületi gyulladás,  agyzúzódás - gyorsabb javulás

Deréktáji fájdalom,  izomgörcsök - csökkent vagy elmúlt

Porckorongsérvhez kapcsolódó neuralgia - gyorsabb javulás

Feszes vállak- lazult Izomtónus

Bursitis (nyáktömlőgyulladás) - elmúlt

Vállfájás – csökkent vagy elmúlt

Gerincvelő sokk – visszafejlődött

Edzés utáni izomfájdalom , izületi gyulladás,  köszvényes, reumás – mindkettő lényegesen enyhült vagy javult 

„Gyakorló orvosok hasznát veszik az infravörös sugárzó hőnek rándulás, bursitis, perifériás érbetegségek, ízületi gyulladás és izomfájdalom kezelésében” írja a McGraw-Hill Tudomány- és technológia Enciklopédia. 

Általánosan elfogadott, hogy a hő a következő kívánt terápiás hatásokat fejti ki:

Növeli a kollagénszövetek nyúlékonyságát.

Ha a szöveteket 45 °C-ra melegítik, nyújtás hatására megnő a hosszuk.

Ez a hatás nagyon értékes lenne olyan esetekben, ahol heges, megvastagodott vagy összezsugorodott ínszalagokkal, ízületi tokokkal, inakkal, izomburokkal és ízületi nedvekkel kell dolgozni. 

Az ilyen 45 °C-on történő nyújtás sokkal kevésbé gyengítette a nyújtott szöveteket, mint a normál hőmérsékleten való ugyanilyen nyújtás. 

Az idézett kísérletek azt mutatták, hogy a kiserejű nyújtás jelentős maradandó nyúlást okoz, ha melegítést is alkalmaznak a nyújtás vagy mozgás során és sokkal biztonságosabb is a normál hőmérsékleten való nyújtásnál. 

Ez a biztonságosabb nyújtó hatás áttörő siker a versenyatléták edzése során, mivel minimalizálható a kieső idő, melyet a sérülések miatt veszítenének. 

Közvetlenül csökkenti az ízületek merevségét , enyhíti az izomgörcsöket, fájdalomcsillapító hatású , serkenti a véráramlást , hozzásegít a gyulladások, ödémák és váladékok oldásához. 

Mostanában már rákterápiákban is használják.

A Távoli infravörös sugarak puszta szemmel nem láthatók. 

Ha legközelebb kimegy a szabadba egy napos napon, mikor a levegő hűvös vagy hideg, álljon a közvetlen napfényre és érezze, amint a meleg sugarak végigsugározzák a testét. A levegő nem melegedett fel, mégis érzi a meleget. A meleg, amit érez, akkor keletkezik, mikor a távoli infravörös fénysugarak belépnek a testébe. 

Ne ijedjen meg, nem fog izzani a sötétben csak attól a gondolattól, hogy felveszi ezeket a „láthatatlan” fénysugarakat. Azonban nagyon érdekes felfedezni, hogy mennyire létfontosságú ez a fény a testi működésekhez molekuláris szinten. Emellett tény, hogy bolygónkon a legtöbb élőlény nem érezné jól magát nélküle. 

Gondoljon vissza iskolai éveire, a tudomány órákra, amint a tanár egy atom diagramját rajzolja a táblára és arról szónokol, hogy hogyan épül fel minden élet az atomok egyedülálló csoportosulásából létrejövő molekulákból. Én emlékszem rá. Azt viszont nem

tudom felidézni, hogy a tanár említette volna, hogy ezek a molekulák bennünk „táncolnak” egy folyamatos, ciklikus vibrálásban. Összhangban mozognak, mint egy tökéletesen menetelő csapat. 

A FAR INFRARED energizálja a testet 

Van valami egészen megdöbbentő abban, ahogyan a távoli infravörös sugarak megnövelik a testen belüli aktivitás tempóját. A személyes „menetelő molekulacsapatunk” csak akkor fogadja a távoli infravörös sugarakat, ha azok belső rezgési frekvenciája ugyanaz (8-14 mikron) mint a testé. Másszóval, ha az infravörös sugarak a megfelelő ütemben játszanak, a sejtek megkötik a hullám energiáját és felkurblizzák a „tánc” ritmusát. 

Természetesen a csapat minden tagja (az atomok) izgatottá válik és elkezd felmelegedni. A (FIR) „csapatfőnök” mindenkit megdolgoztat és magasabb rezgési szintre emel. Ekkor kezdődnek az igazán jó dolgok testünkben. 

A távoli infravörös sugarak felmelegítő hatása kitágítja az artériákat, véredényeket és a kis hajszálereket. A vérkeringés és az anyagcsere jelentősen fokozódik. Alapjában véve „menetelő csapatunk” sejtszinten elkezd gyorsabban és összehangoltabban mozogni. Minden kis részegység felbuzdul. Most van mit ünnepelni! De várjon, még van más is, sokkal több minden… 

Szabadítsa meg testét a gonosz méreganyagoktól !

Most csapatunk minden atomja megerősödik, izgatottá válik és megfiatalodik. Jó talán ez az ábrázolás egy kissé eltúlzott, de talán érzékelték a mondanivalóját. 

Mindenesetre a távoli infravörös sugarak melegítő hatása serkenti az Ön anyagcseréjét, elősegíti néhány igazán rosszindulatú toxin eltávolítását, melyek felszaporodtak a sejtjeiben. Ilyenek a mérgek, rákkeltő nehézfémek, ételfeldolgozásból származó toxikus anyagok, tejsav, szabad zsírsavak, húgysavak és a bőr alatti zsír, melyet az öregedés és a fáradtság számlájára írnak.

Gondoljunk egy pillanatig autónk fűtőtestére. Mi történik, ha a fűtőszálak korrodálódnak vagy eltömődnek? A hűtő keringése csökken. A fűtőtest felszíne elkezd felmelegedni (ne is érintsük meg, mert forró), csak vessünk egy pillantást a vízhőfok mutatójára. Belépett a PIROS zónába, ami egyáltalán nem jó! Ha kiöblítenénk a szerkezetet és javulna a belső keringés, mi történne a hűtő felszíni hőmérsékletével? Lehűlne! 

Megfelelő tápanyagok vagy oxigén nélkül a testünk szenved. Szóval akkor mennyire szenvedhet egészségünk figyelembe véve modern életünk komoly természetes fényt nagy mértékben nélkülöző mivoltát?

 

Melyik a legegészségesebb fényspektrum?

Sajnos a test számára legjótékonyabb hatású az a fényhullámhossz, mellyel a legkevesebbet találkozunk a környezetszennyezés és mindennapi életstílusunk miatt. A sejtszövetekkel leginkább rezonáló fényspektrum úgy tűnik, hogy a távoli infravörös spektrumban található. Tanulmányok azt sugallják, hogy a távoli infravörös fény stimulálja a sejtszövetek termelését és gyorsan előmozdítja a bőr- és vérszövet regenerálódását a vele érintkező területeken.

Emellett bizonyítható, hogy különösen hatékony a sebgyógyításban, illetve a műtétek utáni hegképződés megelőzésében.

Az infravörös fény izolálására, utánzására irányuló első kutatásokat a NASA végezte több tíz évvel ezelőtt. Nemrégen japán tudósok kibővítették ezt a technológiát és kifejlesztettek olyan textilszálakat, melyek a testen viselve bocsátanak ki a természetes, Napból érkező távoli infravörös fénnyel megegyező sugarakat, koncentráltabb formában. Magát az anyagot elsősorban olyan piezoelektromos tulajdonságokkal rendelkező ásványokból hozták létre, mint a turmalin és a szerpentin. A nyersanyagok nagyon drágák voltak, így a technológia nem vált népszerűvé.

Az áttörést a Far Infrared pólyák előállítása hozta 1994-ben. Egy textilmérnök feltalálta, hogyan lehet összekeverni a piezoelektromos anyagokat egy ásványoxiddal, úgy hogy ne csökkenjen az anyag testre gyakorolt jótékony hatásainak mértéke. Egy ettől független felfedezés is történt, melyben a szálakat méretben minimalizálni tudták (valószínűleg az volt az addig legkisebb átmérőjű szál, mely sokszor vékonyabb volt, mint egy emberi hajszál). Ez maximalizálta a felület felszínét, így kibővítve az energia mennyiségét egy adott anyagfelszínen belül. Ezért, még egy vékony hordható pólyát is könnyedén és kényelmesen el lehetett hordani a ruházat alatt, anélkül, hogy látszódott volna. Ezek a Far Infrared pólyák az alábbi viseletre készültek: derékpánt az emésztőrégió és a hátfájdalmak kezelésére, térdkötő, könyökpánt és csuklópánt az ízületi és izomsérülésekre hajlamos területekre és bokapánt, mely az elmondások szerint lábproblémákra, duzzanatokra és gyenge keringésre van jó hatással. A gyártók még távoli infravörös sugarakat generáló takarót és matracot is gyártottak, hogy az egész test élvezhesse a jótékony hatást alvás, pihenés alatt.

forrás: Choukroun Gyöngyi XPRessWealth_HU

 

 
 

 

Képgaléria


Utolsó kép


Facebook

Elérhetőség

Menegáti Erika

06-30-547-0429

kathrinatarot@gmail.com

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Február >>
<< 2020 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  


Statisztika

Most: 1
Összes: 35378
30 nap: 1628
24 óra: 67