Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezüst-kolloid

2014.12.07

Ezüst-kolloid

 

Az ezüst-kolloidot vízben feloldott (kolloid állapotú) ezüstrészecskék alkotják.

Mikrobaölő szer, amit a múltban sebek, égések kezelésére használtak a fertőzés megelőzésére. Az ezoterikus gyógyászat egyes képviselői szerint jótékony hatású táplálék kiegészítő.

Mások azt állítják, hogy igen erős antibiotikum,  aminel veszélytelen a fogyasztása, bár ez vita tárgyát képezi az argiria ( a bőr és nyálkahártya maradandó kóros kékes-szürkés színű elszíneződése melyet az ezüstkomponensek fogyasztása okozhat ) veszélye miatt,

Egyes ezüstöt tartalmazó termékek sokáig, nagy mennyiségben való bevitele valóban argiriát okozott egyesekben, ám a normálisnak tekintett szintű ezüstbevitel esetén az argiria veszély alacsony.

.Fogyasztás előtt érdemes tudni:

Az ezüstoldat - in vitro - kémcsőben baktériumölő, de ez még nem jelenti azt, hogy - in vivo élőszervezetben is hasonló hatást fejt ki. Ugyanakkor felmerül a kérdés,hogy egy nehézfém, mely toxikus hatással van a patogénekre, miért ne jelentene kockázatot az élőszervezetekben megtalálható nélkülözhetetlen baktériumokra nézve. Feltételezés, hogy a kórokozó baktériumok érzékenyebbek az ezüstre, ez tudományosan nem alátámasztott. Az ezüstoldat csodaszerként való feltüntetése helytelen, vírusölő hatása nincs bizonyítva. Sem ezüst, sem arany kolloid oldattal még nem kezeltek sikerrel HIV-es, AIDS-es, szifiliszes betegeket.

Alkalmazásai

Az ezüst-kolloid az ivóvizet hosszú időn keresztül iható állapotban tartja. Az ezüstöt már 100 évvel ezelőtt is használták helyi fertőtlenítőszerként kisebb égési sebek kezelésére. Igazolták, hogy a kolloid ezüst 5 ppm (milliomodrész) fölötti koncentrációban több fertőző baktériumot képes elpusztítani. Az ezüst-kolloid az ezüst magas hővezetése miatt hűtőpasztának is kiváló.

Táplálék kiegészítő

Az ezüst-kolloid a használatát támogatók állítása szerint táplálék kiegészítőként javítja egészségi állapotukat, közérzetüket és (többek között) megvédi őket a megfázástól és az influenzától.

Ezeket az állításokat nem támasztja alá tudományos vizsgálat, a modern orvostudományt követő orvosok többsége sem fogadja el.

Népszerűsége

Bár valaha a gyógyszergyárak különböző ezüst-kolloid-termékeket állítottak elő (pl. Protargol), a szulfonamid-alapú gyógyszerek 1930-as évekbeli kifejlesztésével, illetve a penicillin 1940-es évekbeli felfedezésével veszített népszerűségéből. Az 1970-es évek közepére minden nagyobb amerikai gyógyszergyártó cég felhagyott az ezüst- kolloidgyártásával.

Terminológia

Magát az „ezüst-kolloid” kifejezést sok forgalmazó pontatlanul tünteti fel termékein, amik valójában ezüstvegyületeket, vagy fehérje-ezüst vegyületeket tartalmaznak. A valódi ezüst kolloidban az ezüst feloldott, apró, fémes részecskékből áll.

 

 
 

 

Képgaléria


Utolsó kép


Facebook

Elérhetőség

Menegáti Erika

06-30-547-0429

kathrinatarot@gmail.com

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Október >>
<< 2020 >>
Ke Sze Csü Szo Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Statisztika

Most: 1
Összes: 56377
30 nap: 1055
24 óra: 23